Echipele de intervenție din Filipine, în alertă înaintea sosirii unui taifun puternic

  • 12 Septembrie 2018 15:01
Echipele de intervenție din Filipine, în alertă înaintea sosirii unui taifun puternic

Echipele de intervenție din Filipine sunt în stare de alertă miercuri înaintea unui puternic taifun care se îndreaptă spre coasta de nord-est a țării și care ar putea provoca inundații și valuri înalte, potrivit dpa.

Taifunul Mangkhut este însoțit de viteze ale vântului de 205 kilometri pe oră - 255 km/h la rafală - și se îndreaptă spre Filipine cu 20 kilometri pe oră, potrivit administrației meteorologice.

Conform prognozei, ciclonul va aduce ploi moderate până la abundente și valuri de până la 6 metri înălțime în zonele de coastă din nordul Filipinelor.

Poliția, armata și autoritățile locale au adus în zonă echipe de intervenție pentru a coordona operațiunile de pregătire a comunităților amenințate de taifun din nordul Filipinelor.

Liderul poliției naționale, Oscar Albayalde, a spus că toate unitățile din nordul Filipinelor sunt în stare de alertă "pentru a asigura disponibilitatea de resurse și personal în eventualitatea unor operațiuni de răspuns în caz de dezastru".

"Facem apel la locuitorii din zonele afectate să rămână în siguranță, pregătiți și informați și să urmeze ordinele autorităților în special în cazul unor eventuale evacuări", a adăugat oficialul.

Filipine se confruntă în medie în fiecare an cu 20 de cicloane, care produc inundații, alunecări de teren și alte accidente.

Haiyan, cel mai puternic taifun care a lovit țara, în noiembrie 2013, a ucis peste 6.300 de persoane, iar peste 4 milioane de oameni au rămas fără locuințe.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău