Echipele de intervenție din Chișinău au prezentat pagubele aduse infrastructurii rutiere în urma intemperiilor

  • 11 August 2022 10:28
Echipele de intervenție din Chișinău au prezentat pagubele aduse infrastructurii rutiere în urma intemperiilor

Echipele de intervenție din subordinea Direcției generale transport public și căi de comunicație a capitalei au raportat un șir de pagube aduse infrastructurii rutiere municipale, în urma intemperiei din seara zilei de marți, transmite MOLDPRES.

Potrivi Primăriei municipiului Chișinău, este vorba de deteriorări ale carosabilului, a marginilor de drum și a rețelelor pluviale. La fel, au fost anunțate cazuri de blocare a colectoarelor pluviale în urma spălării aluviunilor, infiltrarea apelor pluviale în corpul drumului, fapt ce a provocat cedări de fundație și alunecări de teren. Totodată, au fost spălate materialele de umplutură, dislocat asfaltul și surpat trotuarul.

De asemenea, s-au înregistrat prejudicii și în sistemul de iluminat public. Este vorba de deteriorări și prăbușiri de piloni, ruperea/căderea cablurilor de la rețeaua electrică, inundarea consolelor de control și ieșirea din funcțiune a semafoarelor.

Pentru lichidarea consecințelor intemperiei, din Fondul de rezervă al municipiului Chișinău au fost alocate 2,5 milioane de lei (circa 125 mii de euro). 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău