Echipe medicale internaționale au venit în Republica Moldova pentru a oferi suport sistemului medical, în contextul crizei refugiaților

  • 18 Martie 2022 10:38
Echipe medicale internaționale au venit în Republica Moldova pentru a oferi suport sistemului medical, în contextul crizei refugiaților

Echipe medicale internaționale, din Spania, Israel, Italia, Olanda, Franța, Marea Britanie și Elveția au venit în Republica Moldova pentru a oferi suport sistemului medical din Republica Moldova, în contextul crizei refugiaților, anunță Ministerul Sănătății.

Echipele au fost detașate la punctele de trecere a frontierei de stat și centrele de plasament temporar pentru refugiați. Activitatea acestora este coordonată de Ministerul Sănătății în comun cu Organizația Mondială a Sănătății.
 
De la declararea stării de urgență și până în prezent, echipe medicale din instituțiile medico-sanitare publice naționale oferă asistență refugiaților la punctele de trecere a frontierei și în cadrul centrelor de plasament. Odată cu venirea în țară a echipelor internaționale o parte din personalul medical va fi înlocuit.
 
Menționăm că, în total, la instituțiile medico-sanitare spitalicești publice s-au adresat peste 1 200 de refugiați, dintre care peste 400 au fost spitalizați, majoritatea fiind copii. Totodată, personalul din instituțiile de asistență medicală primară a consultat 1 491 de refugiați.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău