Echipamente medicale, în valoare de sute de mii de dolari, donate R. Moldova de către OMS, UE, SUA și Elveția

  • 20 Decembrie 2023 13:56
Echipamente medicale, în valoare de sute de mii de dolari, donate R. Moldova de către OMS, UE, SUA și Elveția

Un lot de echipamente medicale, în valoare de aproape jumătate de milion de dolari, a fost distribuit în 53 de spitale din R. Moldova. Lotul conține de mese de operații, echipamente pentru resuscitare, brancarde, lămpi pentru sălile de operație - procurate de OMS, cu suportul Uniunii Europene, Guvernului Statelor Unite ale Americii și Biroului de Cooperare al Elveției, informează Radio Chișinău.

Anul 2023 se încheie pentru spitalele din R. Moldova cu o donație importantă de echipamente medicale, care va contribui la eficientizarea serviciilor din mai multe instituții  din țară, a declarat ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

„Un lot de echipamente care constituie din 50 mese de operație, 50 de lămpi speciale pentru operație, 50 de cărucioare pentru resuscitare și 150 de brancarde. Aceste echipamente au fost deja distribuite în 34 de instituții raionale, inclusiv UTA Găgăuzia, în 16 instituții republicane și 3 municipale. Un lot impresionant de echipamente în valoare de 437,300 mii dolari”, a menționat Ala Nemerenco.

O parte din bani au fost redirecționați din fondurile alocate de UE pentru criza  COVID, a declarat șeful Delegației UE la Chișinău, Janis Mazeiks.

„Echipamentele medicale de primă necesitate au fost procurate din fondurile pe care UE le-a redirecționat pentru vaccinarea împotriva COVID-19”, a precizat Janis Mazeiks. 

Acest lot de echipamente pentru necesități critice consolidează sectorul medical din Rep. Moldova, a declarat ambasadorul Statelor Unite, Kent Longston.

„Livrarea de echipamente medicale de către OMS va ajuta Moldova să ofere în continuare asistență refugiaților care fug din calea războiului Rusiei din Ucraina, dintre care cei mai mulți sunt femei și copii”, a mai adăugat Kent Longston.

Procurarea echipamentelor medicale a fost finanțată de Organizația Mondială a Sănătății, cu suportul Uniunii Europene, Guvernului Statelor Unite ale Americii și Biroului de Cooperare al Elveției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău