Echipamente medicale în valoare de 300 de mii de euro, donate Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească de către OMS

  • 19 Decembrie 2022 13:02
Echipamente medicale în valoare de 300 de mii de euro, donate Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească de către OMS

Echipamente medicale în valoare de 300 de mii de euro au fost donate Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească de către Organizația Mondială a Sănătății. Astfel, 30 de kituri dotate cu toate echipamentele necesare pentru intervențiile de urgență și 250 de seturi pentru infuzii intra-osoase, vor fi distribuite centrelor raionale pentru servicii de intervenții rapide, au declarat oficialii în cadrul evenimentului de donație, transmite Radio Chișinău.

Unitățile medicale de urgență din Republica Moldova au nevoie de investiții. Pentru acordarea primului ajutor persoanelor în stare critică este important ca instituțiile să fie dotate cu echipament necesar, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolăescu:

„Valoarea donației care este astăzi recepționată pentru sistemul de sănătate este de 300 mii de euro, sunt acele resurse care au fost prioritare pentru fortificarea sistemului național de medicină urgentă. Sperăm foarte mult să fim mai pregătiți să acționăm mai la timp și să oferim servicii calitative persoanelor care au nevoie de acestea”, a spus Nicolăescu.

Biroul de la Chișinău al Organizației Mondiale a Sănătății a demonstrat receptivitate la nevoile unităților medicale de urgență și prespitalicești, venind cu o donație în suportul Ministerului Sănătății, a subliniat coordonatoarea de programe în cadrul OMS Moldova, Stela Gheorghiță:

„Vorbim despre 30 de rucsacuri, 30 de kituri care sunt dotate cu echipamentul necesar pentru acordarea primului ajutor și 250 de seturi pentru infuzii intraosoase. Aceste echipamente nu au ajuns din întâmplare, ci în urma unei evaluări efectuate de către experții OMS Moldova”, a menționat Gheorghiță.

Directoarea Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Natalia Catanoi, a meționat că această donație este binevenită pentru toate echipele de ambulanță, care zilnic se deplasează la accidente rutiere, în ajutorul pacienților cu traume, în situație critică, iar aceste seturi vor ajuta la salvarea mai multor vieți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău