Echipament donat pentru amenajarea unor centre mobile de carantină și triaj

  • 02 Octombrie 2020 14:51
Echipament donat pentru amenajarea unor centre mobile de carantină și triaj

Estonia, prin intermediul PNUD Moldova, a donat Inspectoratului General pentru Situații de Urgență echipament necesar pentru prevenirea și controlul răspândirii noului tip de coronavirus. Lotul, în valoare de 50 de mii de euro, conține patru corturi de tip tunel, cu o capacitate de 15 locuri fiecare, patru aeroterme și cinci toalete ecologice. Echipamentul va fi utilizat pentru amenajarea unor centre mobile de carantină, pre-triaj sau triaj epidemiologic, în preajma unităților spitalicești sau ale altor instituții publice, transmite IPN

În cadrul evenimentului de transmitere a echipamentului, Olga Goncearova, șefă a Oficiului Ambasadei Estoniei la Chișinău, a menționat că în lupta împotriva noului tip de coronavirus poți avea succes prin colaborare. „În tradiția estonă, a lucra împreună înseamnă, în primul rând, a-ți ajuta prietenii. Moldova este o prietenă pe care am ajutat-o și o vom ajuta în continuare cu expertiza și asistența noastră atât în vremuri bune, cât și în perioade dificile”, a spus Olga Goncearova.

Mihail Harabagiu, șef al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a declarat că depășirea pandemiei este un obiectiv comun, iar susținerea oferită va contribui la salvarea vieților omenești, dar și la prevenirea unor noi riscuri pentru cetățenii Republicii Moldova.

Dima Al-Khatib, reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova, a subliniat că, pe măsură ce pandemia accelerează și pune mai multă presiune asupra sistemului de sănătate publică și asupra instituțiilor implicate în intervențiile de urgență, trebuie acordată o atenție sporită măsurilor de prevenire și consolidare a capacităților instituțiilor din prima linie.

Potrivit specialiștilor, triajul epidemiologic în perioada pandemiei de COVID-19 este esențial pentru a limita răspândirea coronavirusului. Astfel de corturi sunt folosite peste tot în lume, atât ca centre de triere a persoanelor care ar putea avea COVID-19, cât și ca puncte staționare temporare până la internarea acestora în spitalele strategice desemnate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău