Echipa Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris, mai mare

  • 24 Iunie 14:24
Echipa Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris, mai mare

Înotătorii Tatiana Salcutan și Pavel Alovatki vor reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris. Calificarea s-a produs în cadrul Campionatului European la înot, care s-a încheiat ieri la Belgrad, Serbia, transmite IPN.

Tatiana s-a plasat pe locul 10 în semifinala la distanța de 200 m spate, iar Pavel a demonstrat cel mai bun rezultat din cadrul competiției la distanța de 400 m liber și a fost printre cei mai buni 16 înotători, ocupând locul 14.

Alexandru Goreacev, președintele Federației Independente de Sporturi Nautice din Republica Moldova, precizează că întrecerile s-au desfășurat în bazin deschis în condiții de 40 de grade căldură, provocându-le sportivilor dificultăți de adaptare și influențând rezultatele. Mai mult, unii și-au anunțat retragerea de la distanțele declarate. Cu toate acestea, sportivii noștri au participat la 5 semifinale, clasându-se printre cei mai buni 16 sportivi din Europa.

În cadrul Campionatului, înotătorul Denis Șveț a stabilit un nou record al Republicii Moldova la distanța 50 bras cu rezultatul de 2.12.73.

Până în prezent echipa Republicii Moldova la cea de-a 33-a ediție a Jocurilor Olimpice de Vară de la Paris în perioada 26 iulie – 11 august 2024 urma să fie compusă din 14 sportivi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
32,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:1,03 m/s
Fri
24
Sat
24
Sun
26
Mon
27
Tue
28
Arhivă Radio Chișinău