Echipa OMS care investighează originile COVID-19 va petrece o lună în Wuhan

  • 13 Ianuarie 2021 15:50
Echipa OMS care investighează originile COVID-19 va petrece o lună în Wuhan

O echipă formată din oameni de știință condusă Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru a investiga originile pandemiei de COVID-19 va petrece aproximativ o lună în orașul chinez Wuhan, între care două săptămâni în carantină, a declarat miercuri un membru al misiunii, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Hung Nguyen, un biolog vietnamez, a declarat pentru Reuters că nu se așteaptă la nicio restricție în ceea ce privește activitatea celor zece experți ai OMS în China. Echipa urmează să plece joi din Singapore către Wuhan, unde au fost depistate primele cazuri de coronavirus la sfârșitul anului 2019.

Statele Unite, care au acuzat China că ar fi ascuns amploarea epidemiei de coronavirus, și alte state au cerut o anchetă transparentă condusă de Organizația Mondială a Sănătății și au criticat termenii în care experții chinezi au realizat primele faze ale cercetării.

"Din ceea ce știu, nu există de fapt nicio limită în accesarea informațiilor de care am putea avea nevoie pentru echipă", a spus Hung, vorbind prin videoconferință de la un hotel de pe aeroportul din Singapore.

"Vom vedea. Încă nu suntem în China", a afirmat el, precizând că echipa din care face parte a avut cu regularitate întâlniri virtuale cu cercetători chinezi în ultimele luni înainte de călătorie.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că organizația sa așteaptă cu nerăbdare să colaboreze cu China pentru a identifica sursa virusului.

Misiunea OMS este alcătuită din zece oameni de știință (Danemarca, Marea Britanie, Olanda, Australia, Rusia, Vietnam, Germania, Statele Unite, Qatar și Japonia) recunoscuți în diferitele lor domenii de expertiză. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău