Echipa națională de fotbal a obținut prima victorie în preliminariile Campionatului European 2020

  • 10 Iunie 2019 09:07
Echipa națională de fotbal a obținut prima victorie în preliminariile Campionatului European 2020

Echipa națională de fotbal a repurtat sâmbătă, 8 iunie, la stadionul Zimbru din capitală, prima victorie în preliminariile Campionatului European, relatează MOLDPRES.

Ea a învins cu scorul 1-0 selecționata Andorrei. Autorul golului este Igor Armaș. El s-a remarcat în minutul 8 cu o lovitură de cap din careul mic după executarea de către Alexandru Suvorov a unui corner.

La startul meciului și pe durata primei reprize ritmul de joc a fost mediu, pe alocuri chiar lent. În cea de-a doua jumătate a partidei el a fost puțin mai iute, pentru că gazdele au fost obligate după eliminarea din teren a lui Artur Ioniță (minutul 46 pentru al doilea cartonaș galben) să mențină avantajul de pe tabela de marcaj, să facă supraeforturi în diferite faze de joc.

Lotul național a evoluat în următoarea componență:  Alexei Koșelev,  Oleg Reabciuk,  Igor Armaș,  Ștefan Efros,  Artur Ioniță,  Cătălin Carp, Radu Gînsari, Ion Jardan, Alexandru Antoniuc (Eugeniu Cociuc, 64), Alexandru Suvorov (Eugeniu Cebotaru, 50), Vitalie Damașcan (Alexandru Boiciuc, 80).

”Mulțumesc jucătorilor care au dat dovadă de tărie de caracter. Să joci o repriză în 10 oameni nu este plăcut. Am fost obligat după eliminarea din teren a lui Suvorov să-l înlocuiesc cu Cebotaru, care-i mai experimentat și a jucat foarte eficient. Andorra nu a creat nici o fază periculoasă de gol la poarta noastră”, a declarat la conferința de presă antrenorul lotului național Alexandru Spiridon.  

Fundașul central Ștefan Efros de la Speranța Nisporeni a debutat în această partidă. La meci au asistat aproximativ 5 mii de spectatori.

În celelalte două meciuri din grupă au fost înregistrate următoarele rezultate: Islanda – Albania 1-0, Turcia – Franța 2-0.

Pe 11 iunie echipa națională va juca, în deplasare, cu selecționata Albaniei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău