Echipa națională a Franței părăsește campionatul european de fotbal

  • 29 Iunie 2021 09:58
Echipa națională a Franței părăsește campionatul european de fotbal

Echipa națională de fotbal a Elveției s-a calificat în sferturile de finală ale EURO 2020 la fotbal, transmite MOLDPRES.

Campioana mondială Franța a fost eliminată de Elveția, cu 5-4, la loviturile de departajare, luni seara, pe Arena Națională din București, în optimile de finală ale EURO 2020 la fotbal, într-un meci în care scorul a fost 3-3 (1-0) după prelungiri. Calificarea s-a decis la lovituri de departajare, Mbappe ratând penalty-ul decisiv, menționează sursa citată

Este cea de-a doua surpriză a EURO 2020, după ce și campioana europeană en-titre, Portugalia, a plecat acasă după optimi, acum venind rândul campioanei mondiale.

După un prim sfert de oră de tatonare, cu o ușoară dominare a campioanei mondiale, Elveția a surprins, deschizând scorul în minutul 15, prin Haris Seferovic, cu o lovitură de cap bine plasată, după o centrare a lui Steven Zuber.

Francezii au continuat să domine teritorial și să își creeze ocazii prin Mbappe și Rabiot, fără să izbutească să egaleze înainte de pauză.

Primele 90 de minute regulamentare de joc se încheie la egalitate, 3-3, dar cu câte o ocazie mare de gol la fiecare poartă. Seferovic nu reușește să treacă de Lloris, din poziție unu la unu, iar Kingsley Coman nimerește bara la ultima fază de joc.

Elvețienii par mai proaspeți în debutul primei reprize de prelungiri, dar sportivi francezi au creat cele mai importante șanse de gol prin Kingsley Coman și Benjamin Pavard.

Repriza secundă de prelungiri nu a mai adus faze de poartă consistente și meciul a ajuns la lovituri de departajare.

A patra și ultima partidă jucată la București s-a încheiat cu victoria Elveției, care a marcat toate cele cinci lovituri de departajare, în timp de vedeta francezilor, Mbappe, a ratat ultima execuție, trimițând Franța acasă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău