Echipa Moldovei se întâlnește vineri cu cel mai puternic adversar din istoria națională a fotbalului. Francezii spun că vor juca la cel mai înalt nivel

  • 21 Martie 2019 19:14
Echipa Moldovei se întâlnește vineri cu cel mai puternic adversar din istoria națională a fotbalului. Francezii spun că vor juca la cel mai înalt nivel

Jucătorii echipei de fotbal a Franței, campioana mondială en titre, au ajuns astăzi la Chișinău în vederea disputării meciului de fotbal de mâine cu naționala țării noastre din preliminariile EURO 2020. Francezii au declarat că vor juca la cel mai înalt nivel pentru a respecta adversarul.

În același timp, selecționerul Alexandru Spiridon și-a îndemnat discipolii să se mobilizeze și să dea tot pe teren.Selecționerul Alexandru Spiridon a declarat că echipa de fotbal a Franței este cel mai puternic adversar pe care l-a întâlnit în istoria sa naționala R. Moldova. Antrenorul naționalei nu a dorit să ofere detalii privind tactica pe care o vor adopta jucătorii moldoveni și nici dacă va fi una de atac sau de apărare.

„E o mândrie să joci împotriva un astfel de judecători, a avut noroc generația aceasta de fotbaliști, pentru prima dată joacă echipa națională cu o campioană mondială en-titre. Sper să facem un meci bun, ca în următoarele meciuri stadionul să fie plin și nu pentru că au venit să vadă campionii lumii, dar pentru că au venit să vadă și echipa Moldovei”.

Mijlocașul echipei Cagliari din Serie A Artur Ioniță va purta banderola de căpitan în meciul cu echipa Franței, după ce fundașul central Alexandru Epureanu nu va evolua din cauza unei accidentări. Potrivit lui Alexandru Spiridon, el ar putea fi înlocuit de Cătălin Carp, legitimat la UFA în premier-liga rusă.

În opinia lui Artur Ioniță, partida cu Franța este cea mai importantă pentru toți fotbaliștii naționalei.

„Cred că pentru fiecare în parte este cel mai important meci, pentru că nu mai avem ocazia să întâlnim așa echipă ca cea a campioanei mondiale. Cât despre a marca, îmi doresc foarte mult în primul rând să ieșim cu capul sus după meci. Sper ca stadionul să fie plin și să fie cât mai gălăgioși, având suporterii alături de noi e ceva în plus pentru noi jucătorii în teren”.

Selecționerul francez Didier Deschamps nu a participat la conferința de presă rezervată echipei oaspeților. În schimb, căpitanul echipei, portarul Hugo Lloris a declarat că francezii vor demonstra seriozitate și profesionalism în meciul de vineri, aceasta fiind cea mai bună modalitate de a respecta adversarul.

„Știm că vom avea balonul și va trebui să-l utilizăm bine pentru a nu pune adversarii în situație de confort. De aceea este nevoie să jucăm la nivel înalt, să punem presiune pe ei și să câștigăm duelurile. Și la fel nu trebuie să le dăm speranțe și să marcăm cât mai devreme astfel încât să le facem misiunea dificilă. Trebuie să ne focalizăm pe noi, pe performanțele noastre individuale și colective, să fim serioși, profesioniști. Aceasta-i cea mai bună cale de a respecta adversarul”.

Partida Moldova – Franța se va juca vineri seara pe stadionul Zimbru din Capitală cu începere de la ora 21.45. Meciul va fi arbitrat de o echipă de arbitri din Macedonia de Nord.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău