EBU | Radioul ar putea fi cea mai importantă rețea socială, datorită capacității sale de a comunica cu publicul

  • 30 Octombrie 2017 08:51
EBU | Radioul ar putea fi cea mai importantă rețea socială, datorită capacității sale de a comunica cu publicul

Radioul ar putea fi cea mai importantă rețea socială, datorită capacității sale de a comunica cu publicul, de a-l implica în discuții. Dar nu este ușor pentru posturile de radio să-și prezinte conținuturile audio pe suport vizual. Pentru a rezolva acestă situație, EBU a dezvoltat un nou instrument care permite convertirea rapidă și simplă a clipurilor audio în conținuturi video ce sunt apoi postate pe rețelele sociale.

Storyboard  este un instrument  ușor de folosit. El a fost conceput în timpul unui Hackathon organizat de rețeaua Digital Storytelling Labs a EBU, anul trecut, preluând un concept dezvoltat de radioul public suedez. Calitățile și posibilitățile instrumentului au fost demonstrate în timpul unor mari evenimente sportive, cum au fost campionatele europene de atletism. Dar instrumentul poate fi utilizat pentru numeroase tipuri de conținuturi, cum sunt știrile, de exemplu, sau muzica.

Pentru producția în direct, instrumentul permite utilizatorului să creeze un video pornind de la o singură imagine fixă, în timp ce producătorii dispun de mai mult timp pentru  a suprapune textele peste imagini, pentru a creea compoziții și diaporame. Storyboard poate, de asemenea, să genereze imagini pentru Radio DNS (radioul vizual). Utilizatorii pot accesa cu ușurință acest program chiar de pe computerul din birou, de pe laptop sau tabletă, iar membrii EBU îl pot utiliza integral.

Proiectul a rezultat din colaborarea între personalul EBU specializat în sport, informatică, tehnologie și inovare, cu sprijinul RTBF(postul public belgian). Finanțarea a venit din Fondurile pentru inovare Euroradio ale EBU. Membrii pot accesa programul pe site-ul EBU.

Sursa: Evz.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău