Ebola în Guineea și Republica Democrată Congo: OMS trimite vaccinuri și medicamente

  • 16 Februarie 2021 15:01
Ebola în Guineea și Republica Democrată Congo: OMS trimite vaccinuri și medicamente

Autoritățile din Guineea și Republica Democrată Congo (RDC) depun toate eforturile pentru a ține sub control focarele de Ebola izbucnite în cele două țări, a anunțat marți Organizația Mondială a Sănătății (OMS), potrivit dpa.

Vaccinuri și tratamente medicale sunt expediate către cele două țări pentru suplimentarea stocurilor actuale, a declarat o purtătoare de cuvânt în timpul unei conferințe de presă la Geneva.

Guineea a raportat șapte cazuri de infectare și trei decese provocate de Ebola, iar RDC patru cazuri și două decese în estul țării.

Extrem de contagios, virusul Ebola provoacă febră și duce adesea la sângerări interne masive și la moarte. 

Potrivit purtătoarei de cuvânt menționate, autoritățile sanitare din ambele țări beneficiază de experiență în tratarea Ebola din focarele anterioare. Ea a precizat că autoritățile din Guineea și RDC monitorizează deja sute de oameni care au intrat în contact cu pacienții în vederea detectării unor posibile simptome ale bolii.

Ultimul focar de Ebola din Africa de Vest (2014-2016) s-a soldat cu peste 28.000 de infectări și 11.310 de decese în Guineea, Liberia și Sierra Leone.

Focarul anterior Ebola din estul RDC s-a încheiat anul trecut după ce a ucis 2.299 de persoane.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău