Ebola a ajuns la New York

  • 24 Octombrie 2014 13:03
Ebola a ajuns la New York

Un medic în vârstă de 33 de ani, întors de curând din vestul Africii a contractat virusul și a fost izolat într-un spital din oraș.

 

Un prim caz de Ebola a fost confirmat la New York, cel mai populat oraș din Statele Unite.

Un medic întors de curând din vestul Africii a contractat virusul și a fost izolat într-un spital din oraș.

Autoritățile new-york-eze dau asigurări că riscul unei epidemii este minim, dar a fost declanșată o anchetă pentru a stabili numărul persoanelor cu care medicul s-a aflat în contact.

Bărbatul de 33 de ani care are febră și simptomele gastro-intestinale cauzate de virus a fost transportat din apartamentul său din Harlem la spitalul new-york-ez Bellevue.

Oficialitățile din sistemul de sănătate au hotărât că spitalul Bellevue va fi folosit pentru izolarea, identificarea și îngrijirea medicală a potențialilor pacienți infectați cu Ebola.

Medicul întors din Guineea, unde s-au înregistrat 904 morți de când a început epidemia, a intrat într-o carantină autoimpusă.

Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor a stabilit noi măsuri de siguranță pentru personalul medical din New York, recomandând tuturor celor care au sub tratament un pacient cu Ebola să fie în totalitate acoperiți, să poartă o mască specială și două perechi de mănuși.

Spitalul Bellevue a spus aseară că riscul ca new-york-ezii să contracteze Ebola este foarte mic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău