E criză de combustibil în Rusia, deși țara e printre cei mai mari producători de petrol

  • 01 Septembrie 2023 08:43
E criză de combustibil în Rusia, deși țara e printre cei mai mari producători de petrol

Rusia se confruntă cu dificultăți majore în ceea ce privește aprovizionarea cu carburanți, chiar dacă este una dintre cele mai mari țări producătoare de petrol din lume. Problemele alarmante au apărut în zonele rurale și în regiunile îndepărtate, iar lipsa de carburanți s-ar putea agrava în viitor.

Lipsa de motorină și benzină a apărut mai ales în unele regiuni agricole din sudul țării, iar situația s-ar putea înrăutăți în lunile următoare, au declarat surse din piață pentru Reuters, arată dw.com. Piața carburanților a fost influențată de o combinație de factori diverși, printre care se numără operațiunile de întreținere la rafinăriile de petrol, obstacolele din infrastructura căilor ferate și deprecierea rublei, care a susținut exporturile de carburanți, scrie dcnews.ro.

În încercarea de a rezolva deficitul de motorină și benzină, Rusia a luat măsuri în ultimele luni, inclusiv reducerea exporturilor, considerând că aceasta este o ultimă încercare de a preveni o criză majoră a combustibilului. Această problemă este deosebit de sensibilă pentru Kremlin înaintea alegerilor prezidențiale din martie, conform surselor citate.

Cu toate acestea, o posibilă decizie guvernamentală de a diminua subvențiile pentru rafinării ar putea înrăutăți situația. În regiunile sudice ale Rusiei, depozitele de produse petroliere au fost nevoite să reducă sau chiar să suspende vânzările de combustibil, iar stațiile de alimentare cu amănuntul au fost obligate să limiteze cantitățile de carburanți vândute clienților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:2,06 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău