Duplex cultural între R.Moldova și România cu ocazia Festivalului Internațional de Poezie "Grigore Vieru"

  • 07 Mai 2019 16:27
Duplex cultural între R.Moldova și România cu ocazia Festivalului Internațional de Poezie

Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie "Grigore Vieru", care se va desfășura în perioada 14 -17 mai 2019, se dorește a fi un duplex cultural între România și Republica Moldova și, totodată, un pod cultural peste Prut, informează Agerpres.

Potrivit organizatorilor, manifestările vor avea loc la Chișinău în perioada 14 - 15 mai, iar la Iași în perioada 16 - 17 mai.

"Această a XI-a ediție a Festivalului deja intrat în conștiința publicului iubitor de poezie din Iași și Chișinău, aduce mai multe noutăți, atât la nivelul activităților care vizează recitaluri de muzică și poezie, conferințe, dialoguri, spectacole de muzică, cât mai ales a invitaților din România, Republica Moldova, Ucraina, Italia, precum și la nivelul educațional", susțin organizatorii prin intermediul unui comunicat de presă.

La Iași, manifestările se vor desfășura la Primăria Municipiului Iași în Sala Mare, la Ateneul Național Iași, precum și la Muzeul Municipal din Iași. La spectacolul de gală care va fi organizat la Ateneul din Iași pe 16 mai, de la ora 16.00, vor fi prezenți cei din Corul Marii Uniri, interpreții Mădălina Gaivas și Iurie Sadovnic, din Republica Moldova.

La această a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie "Grigore Vieru" vor fi prezenți soția și fiul poetului, Raisa și Călin Vieru.

Între personalitățile care vor fi prezente la Iași sunt pe poetul și traducătorul Francesco Altieri , din Torino, Italia, academicianul Mihai Cimpoi, din Chișinău,poetul Nicolae Băciuț, academicianul Nicolae Dabija, din Chișinău, academicianul Valeriu Matei, director ICR Chișinău, criticul literar Nina Corcinschi, director al Institutului de Filologie al Academiei de Științe Republica Moldova, scriitorul Aurelian Silvestru, director Liceul "Prometeu" din Chișinău, Stela Mitruc, director direcția de Cultură din cadrul Primăriei Chișinău, academician Vasile Tărâțeanu din Cernăuți, Ucraina. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău