După vizita la Chișinău, președintele Italiei pleacă în România. Va fi primit de Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni

  • 18 Iunie 18:10
După vizita la Chișinău, președintele Italiei pleacă în România. Va fi primit de Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni

După vizita la Chișinău, Președintele Italiei va efectua mâine, 19 iunie, o vizită oficială în România. Acesta va fi primit, la Palatul Cotroceni, de președintele României Klaus Iohannis, transmite Radio Chișinău.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale de la București, în acest an, România și Italia aniversează 145 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, precum și 60 de ani de la ridicarea relațiilor la nivel de Ambasadă, date semnificative pentru parcursul ascendent al dialogului bilateral.

Cei doi șefi de stat vor discuta și aspecte privind evoluțiile europene și globale, cu accent pe Agenda Strategică a UE și situația de securitate', se precizează în comunicat.

În contextul relațiilor excelente dintre România și Italia, bazate pe o legătură solidă, vizita oficială la București reconfirmă importanța Parteneriatului Strategic Consolidat, dinamismul multiplelor domenii de cooperare bilaterală, aportul la viața socială și economică a comunității românești din Italia și a celei italiene din România, precum și abordările comune în forurile europene, euroatlantice și internaționale. Cei doi șefi de stat vor discuta și aspecte privind evoluțiile europene și globale, cu accent pe Agenda Strategică a UE și situația de securitate”, a precizat Administrația Prezidențială a României. 

Potrivit agendei șefului statului, cei doi oficiali vor avea convorbiri tete-a-tete și oficiale, la finalul cărora vor susține declarații de presă comune.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:1,03 m/s
Sat
24
Sun
26
Mon
27
Tue
28
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău