După un record de decese, Portugalia anunță că ia în calcul să trimită pacienți COVID în alte țări

  • 26 Ianuarie 2021 20:00
După un record de decese, Portugalia anunță că ia în calcul să trimită pacienți COVID în alte țări

Guvernul portughez preconizează posiblitatea de a cere ajutor internațional pentru a trimite pacienți cu COVID-19 în spitalele din alte țări ca urmare a aglomerării propriilor centre medicale și a creșterii constante a numărului de spitalizări, relatează Agerpres.

Ministrul portughez al Sănătății, Marta Temido,  a acordat luni seară un interviu postului public RTP în care a declarat că „guvernul va demara mecanismele de care dispune, în principal într-un cadru internațional, pentru a garanta o mai bună asistență” pacienților săi.

Întrebată dacă executivul premierului socialist Antonio Costa își propune „să ceară ajutor internațional, ajutor european pentru a trimite pacienți” în alte țări, ministrul Sănătății a răspuns că Portugalia, fiind situată la extremitatea occidentală a Europei, întâmpină dificultăți geografice, însă problema este studiată.

Totuși, ea a subliniat că trebuie să se țină seama și de faptul că „situația din toată Europa este îngrijorătoare”.

Săptămâna trecută, cea mai neagră de la izbucnirea pandemiei

Portugalia este grav afectată de al treilea val de COVID-19 și mai ales de răspândirea variantei britanice ce are deja o prevalență de 20% din totalul contagierilor.

Săptămâna trecută a fost cea mai neagră pentru țară de la începerea pandemiei, cu un record zilnic de până la 275 de morți înregistrat duminică, și cu o medie de 14.000 de cazuri pe zi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău