După trei zile de ninsoare, situația în raioanele de nord ale țării rămâne critică (Timpul)

  • 18 Decembrie 2012 14:24
După trei zile de ninsoare, situația în raioanele de nord ale țării rămâne critică  (Timpul)

După trei zile de ninsoare, situația în raioanele de nord ale țării rămâne critică, titrează Timpul.

 

Sute de școli și grădinițe au fost închise, zeci de mașini au fost blocate pe șosele înzăpezite, și numeroase localități sunt în beznă, ambulanțele nu pot ajunge la pacienți din cauza drumurilor înzăpezite, iar în unele localități, de câteva zile, nu ajunge pâinea. 

În Timpul de astăzi, Constantin Tănase susține că premierul Filat e mințit de către șefii raioanelor.Autorul aduce aici exemplul raionului Drochia  care e înecată în zăpadădeși șeful raionului îl asigura pe premier în teleconferință că „situația e sub control” și că drumurile se curăță. Pepremier îl mint nu numai șefii de raioane, dar și reprezentanții guvernului în teritoriu. Știe acest lucru Filat? Controlează el declarațiile șefilor locali? Sau pe el îl interesează doar PR-ul? Se întreabă editorialistul de la Timpul.

Adevărul încearcă să găsească răspuns în ediția de astăzi la întrebările Cum și de ce au votat basarabenii la alegerile din România? Pe când în România USL a câștigat alegerile, cetățenii români din Republica Moldova au votat în proporție de 80% cu cei doi candidați ai ARD (de fapt, PLD). În opinia cotidianului, există explicații clare în acest sens – în ultimii ani s-au acordat atâtea pașapoarte românești basarabenilor cât nu s-au eliberat în toți cei douăzeci de ani de la căderea comunismului. De când PSD și aliații săi au revenit la putere în România, ritmul de redobândire a cetățeniei a scăzut simțitor, ceea ce arată clar cine stopează procesul și cine are merite în a-l accelera. Dar dincolo de asta, scrie publicația, e o problemă gravă, mai ales că vine de la intelectuali, să se spună că basarabenii trebuie să voteze într-un fel sau altul. Este o reminiscență a unei gândiri dintr-o epocă, ce nu vrea să mai treacă, constată Adevărul.

Cernat pierde lupta contra CSM, titrează Adevărul. Colegii judecătoarei Nina Cernat au respins ieri cererea prin care aceasta solicita anularea hotărârii Consiliului Superior al Magistraturii privind transferul ei la o instanță inferioară. CSM a decis acum o lună că Nina Cernat, împreună cu alți șase judecători , printre care și faimosul Ion Muruianu,  vor trebui să-și ia rămas bun de la funcțiile pe care le-au ocupat la CSJ. Nina Cernat a figurat într-un scandal după ce „Adevărul“ a dezvăluit că judecătoarea locuiește într-un imobil de lux din Capitală, trecut pe numele soacrei sale, o pensionară de 80 de ani.

Pentru 100 de euro de persoană, cluburile și restaurantele de fițe din Capitală ți-au pregătit un program de poveste pentru petrecerea dintre ani, mai aflăm din Adevărul… Pe de altă parte, se pare că localurile de la noi n-au știut să profite de nebunia stârnită de profeția privind sfârșitul lumii. Cluburile nu au pregătit programe speciale pentru 21 decembrie, ultima zi a calendarului mayaș.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:22 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
17
Wed
17
Thu
19
Fri
20
Arhivă Radio Chișinău