După tragedia de la Caracal, serviciul 112 din R.Moldova explică modul în care localizează apelanții

  • 28 Iulie 2019 15:59
După tragedia de la Caracal, serviciul 112 din R.Moldova explică modul în care localizează apelanții

Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 din R. Moldova explică în ce mod localizează adresa persoanelor care apelează, după tragedia care a avut loc în România. Astfel, potrivit Serviciului 112 există trei modalități de localizare a terminalului apelantului.

În cazul apelurilor de la numerele de telefonie fixă, Sistemul Informațional Automatizat 112 primește în mod automat de la furnizorul de servicii telefonie, adresa fizică de instalare a terminalului.

În cazul apelurilor parvenite de la furnizorii de telefonie mobilă, Sistemul primește în mod automat localizarea primară a terminalului apelantului bazat pe tehnologia CELL ID. Această arie are o raza relativ mare și este doar una orientativă.

Apelurile de la terminalele mobile care utilizează sistemul de operare Android versiunea 2.3 sau mai recentă, Sistemul 112 primește în mod automat localizarea AML, tehnologie care oferă posibilitatea de localizare a terminalului apelantului cu o precizie înaltă oferită de Google.
 Aceasta presupune că la un timp scurt după inițierea apelului, terminalul apelantului trimite în mod automat SMS care conțin date GPS ce indică poziția terminalului. Zilnic Serviciul 112 recepționează aproximativ 1500 apeluri care sunt localizate după tehnologia AML.

Serviciul 112 recomandă  utilizatorilor sistemului de operare Android să facă o actualizare care ar fi mai recentă decât versiunea 2.3, fapt ce ar permite localizarea mai precisă în cazurile apelurilor de urgență.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău