După șase ore de negocieri și discuții, consilierii municipali au ajuns la un acord. Despre ce este vorba

  • 15 Noiembrie 2019 17:50
După șase ore de negocieri și discuții, consilierii municipali au ajuns la un acord. Despre ce este vorba

Consiliul Municipal Chișinău s-a întrunit astăzi în prima sa ședință la care au fost constituite fracțiunile de consilieri. După șase ore de negocieri și discuții, consilierii municipali au ajuns la un acord în privința partajării comisiilor din CMC. Componența comisiilor a fost aprobată prin votul tuturor celor prezenți la ședință.

Votul dat inițial de către consilierii socialiști împreună cu cei democrați și de la Partidul „Șor”, l-a făcut pe liderul fracțiunii Platforma DA Andrei Năstase să-l învinuiască pe primarul Ion Ceban că a mediat o coaliție ad-hoc. Consilierii au susținut propunerea PSRM-ului privind numărul membrilor fiecărei comisii, în defavoarea inițiativei blocului ACUM. Andrei Năstase:

„Vă îndemn să reflectați asupra acestui lucru, pentru că trocul pe care ni l-ați oferit, între Partidul Socialiștilor și Partidul „Șor”, nu face față acestui consiliu”, a spus Andrei Năstase.

După câteva ore de discuții, consilierii municipali au votat componența comisiilor. Totuși, acest lucru putea fi făcut doar în 15 minute pentru că este doar o formalitate, spune primarul Ion Ceban. La fel, el a respins acuzațiile lui Andrei Năstase.

„Am zis că nu există nicio coaliție formalizată, ați văzut că pe final au votat toți cei 47 de oameni prezenți la ședință. Acest lucru mă bucură. Asta v-am zi, o să încercăm să lucrăm ca deciziile să fie luate nu cu o majoritate simplă”, a menționat Ion Ceban.

În majoritatea comisiilor cele două fracțiuni ale blocului ACUM au la fel de mulți membri ca și PSRM.

Socialiștii dețin 22 de mandate în CMC, blocul ACUM are 19, PL – 3, PDM și Partidul ȘOR – câte două, iar PUN, PCRM și Mișcarea Forța Nouă – câte unul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău