După „Pe aripile vântului”, și celebrul „The Muppet Show” primește o avertizare pentru „stereotipuri negative”

  • 22 Februarie 2021 16:44
După „Pe aripile vântului”, și celebrul „The Muppet Show” primește o avertizare pentru „stereotipuri negative”

Disney Plus a adăugat un avertisment privind conținutul pentru emisiunea „The Muppet Show”, care este difuzată pe această platformă începând de vineri, relatează BBC, preluat de Agerpres si Digi24.ro

 

Acest program include descrieri negative și / sau stereotipuri negative privind oameni sau culturiAceste stereotipuri erau greșite atunci și sunt greșite acum”, se arată în mesajul de la începutul primului episod difuzat.

Această avertizare a fost adăugată la fiecare dintre episoade din diferite motive, inclusiv din cauza unei scene în care Johnny Cash cântă în fața steagului confederat.

Confederația a fost grupul de state din sud care au luptat pentru a păstra sclavia în timpul războiului civil din SUA, iar steagul este considerat un simbol al rasismului.

În loc să eliminăm acest conținut, vrem să recunoaștem impactul nociv al acestuia, să învățăm din acesta și să stârnim o discuție pentru a crea împreună un viitor mai inclusiv”, se atată în mesajul Disney.

Avertizarea de conținut vine după câteva luni de discuții și controverse în jurul filmelor și programelor TV care ar putea fi considerate jignitoare, conform standardelor actuale.

Reevaluarea conținutului a fost determinată de protestele Black Lives Matter din vara trecută și a stârnit dezbateri cu privire la programe și filme, de la „Pe aripile vântului” la Little Britain”. „Pe aripile vântului” a fost retras temporar de la difuzare și a revenit în grila de filme de la HBO Max doar după ce serviciul de streaming a introdus un prolog care spune că filmul clasic „neagă ororile sclaviei”.

Cele 18 episoade din The Muppet Show au fost selectate din cinci sezoane ale serialului care a avut un succes uriaș în anii 1970 și 1980, cu Kermit și Miss Piggy în rolurile principale.

În afară de Johnny Cash, alți invitați în aceste episoade sunt Steve Martin, Cleo Laine, Spike Milligan, Debbie Harry și Kenny Rogers.

Potrivit LA Times, avertismentul se referă la descrierile negative ale oamenilor din alte culturi, inclusiv nativii americani și cei din Orientul Mijlociu.

Publicația menționează, de asemenea, că două episoade din sezonul final nu vor fi difuzate deloc, inclusiv unul care îl avea ca invitat pe actorul Chris Langham, care a fost ulterior condamnat la 10 luni de închisoare, în 2007, pentru descărcarea de pe internet a unor videoclipuri indecente cu copii.

Disney a adăugat avertizări de conținut și pentru desene animate ca AladdinPeter Pan„Pisicile aristocrate”„Cartea Junglei” și „Dumbo.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sat
11
Sun
10
Mon
7
Tue
6
Wed
6
Arhivă Radio Chișinău