După o pauză prelungită, rușii au lovit din nou porturile ucrainene de la Dunăre. Mai multe explozii au fost semnalate la Ismail și Reni

  • 07 Decembrie 2023 09:48
După o pauză prelungită, rușii au lovit din nou porturile ucrainene de la Dunăre. Mai multe explozii au fost semnalate la Ismail și Reni

În cursul nopții de 7 decembrie, dronele rusești au atacat mai multe obiective ale infrastructurii ucrainene, în special din Regiunea Odesa. Deși inițial autoritățile regionale au susținut că toate dronele au fost doborâte, în porturile Ismail și Reni au fost semnalate mai multe explozii, scrie defenseromania.ro.

Potrivit surselor rusești, pe timpul nopții, alertele de raid aerian din Regiunea Odesa și din alte zone ale Ucrainei au durat cel puțin patru ore și jumătate.

Loviturile de pe teritoriul localității Ismail au vizat o serie de obiective portuare implicate în asigurarea logistică a Forțelor Armate ale Ucrainei, fiind înregistrate cel puțin patru sosiri ale dronelor rusești. Au fost afectate, în special, locurile prin care se efectuează transbordarea carburanților și lubrifianților, precum și a armelor și munițiilor destinate militarilor ucraineni.

Mai multe explozii au fost înregistrate și într-un alt port ucrainean de la Dunăre, respectiv portul Reni, tot din regiunea Odesa. În presa ucraineană, au apărut o serie de comentarii, în care s-a precizat că “totul este bine” și că “apărarea antiaeriană lucrează”.

Ulterior, cerul nopții de deasupra portului s-a luminat de la flăcările infrastructurii care ardea.

Potrivit părții ruse, în cursul serii, au fost executate noi atacuri cu rachete și drone asupra mai multor aerodromuri de pe teritoriul Ucrainei, fiind lovit, între altele, aerodromul Starokonstantinov din regiunea Hmelnițki.

Comentariul autorului: În perioada august-octombrie 2023, porturile ucrainene Ismail și Reni au fost atacate în mod frecvent de dronele rusești. Însă, începând din ultima parte a lunii octombrie și până în prezent, trupele ruse nu au mai lovit porturile de la Dunăre, concentrându-se pe alte ținte din sudul Ucrainei.

Având în vedere distanța foarte mică dintre porturile ucrainene de la Dunăre și localitățile românești din zonă, precum și faptul că cel puțin o parte dintre dronele rusești au fost lovite de apărarea antiaeriană, după care au căzut liber, nu este exclusă apariția unor noi incidente similare cu cele din lunile de la sfârșitul verii și din toamnă, când resturile unor drone rusești au căzut pe teritoriul României.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău