După ministrul austriac de externe, și șefa diplomației din Belgia anunță că are coronavirus

  • 17 Octombrie 2020 19:01
După ministrul austriac de externe, și șefa diplomației din Belgia anunță că are coronavirus

Șefa diplomației belgiene Sophie Wilmes a anunțat sâmbătă că testul făcut pentru COVID-19 este pozitiv. Anunțul vine după ce și ministrul austriac de externe a anunțat sâmbătă că este infectat cu noul coronavirus.

Miniștrii de externe din Uniunea Europeană au avut la 12 octombrie o reuniune față în față, la Luxemburg.

„Rezultatului testului meu COVID este pozitiv. Probabil contaminarea s-a produs în interiorul cercului familiei mele, date fiind măsurile de precauție din afara locuinței mele”, a scris pe Twitter Sophie Wilmes, șefa diplomației belgiene. Vineri, ea anunțase că intră în autoizolare, având simptome suspecte de COVID-19. 

Sophie Wilmes ocupă de la 1 octombrie funcția de ministru de externe al Belgiei și de vicepremier în noul guvern condus de Alexander De Croo. Anterior, chiar Sophie Wilmes a fost premier, fiind prima femeie care a ocupat această funcție în Belgia. Acum, este prima femeie care conduce diplomația din Belgia.

Tot sâmbătă, o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe austriac a anunțat că ministrul de externe Alexander Schallenberg a fost testat pozitiv la COVID-19 și că infectarea este posibil să fi avut loc la reuniunea din 12 octombrie cu omologii lui din UE, desfășurată la Luxemburg. Schallenberg a participat miercuri și la o reuniune a guvernului de la Viena, unde membrii acestuia au purtat măști. Ca măsură de precauție, toți membrii guvernului urmau să fie testați sâmbătă, scrie Agerpres.

Ministrul Bogdan Aurescu își menține agenda și pleacă la Washington

MAE român a precizat că ministrul Bogdan Aurescu nu a intrat în contact cu diplomatul austriac, deși a participat și el la reuniunea de la Luxemburg. 

Ministerul Afacerilor Externe de la București a anunțat sâmbătă că „ministrul Bogdan Aurescu se simte foarte bine, nu a intrat în contact direct cu ministrul austriac, a respectat toate normele sanitare, a purtat masca tot timpul”.

Agenda șefului diplomației române este menținută pentru perioada următoare, Bogdan Aurescu urmând să plece la Washington. „La acest moment agenda vizitei în SUA rămâne conform celor comunicate, nu există niciun motiv pentru amânarea acesteia”, a arătat MAE. Bogdan Aurescu va avea luni consultări politice la Washington cu Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, în contextul împlinirii a 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și SUA. Vizita va avea loc în perioada 19-20 octombrie și fusese amânată din aprilie.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău