După Met, Filarmonica din New York își anulează sezonul 2020-2021

  • 14 Octombrie 2020 10:23
După Met, Filarmonica din New York își anulează sezonul 2020-2021

Filarmonica din New York a anunțat luni anularea sezonului său 2020-2021, la câteva săptămâni după Metropolitan Opera - un nou semn că pandemia riscă să distrugă complet sezonul cultural din Statele Unite, informează miercuri AFP, preluat de Agerpres.

După ce a anunțat, la începutul lunii iunie, anularea părții de toamnă a calendarului său, până la 6 ianuarie, "Phil" a renunțat de data aceasta la restul datelor, până la 13 iunie.

Este pentru prima dată, în 178 de ani, când Filarmonica sare peste un sezon complet, o decizie luată "la sfatul autorităților din domeniul sănătății", potrivit unui comunicat.

Această anulare "nu este doar fără precedent, ci este și devastatoare, atât pentru moralul muzicienilor și al publicului, cât și prin consecințele sale economice profunde", a comentat CEO-ul Deborah Borda, citată în comunicatul de presă.

Pentru a nu-și abandona publicul, Filarmonica intenționează să difuzeze, online, concerte preînregistrate de mici ansambluri de muzicieni din orchestră.

Aceste concerte vor fi înregistrate în alte săli decât cea obișnuită a Filarmonicii, Sala David Geffen, care urmează să fie renovată.

Potrivit lui Borda, organizația intenționează să profite de aceste anulări pentru a începe mult așteptatele lucrări de renovare, programate inițial să înceapă în mai 2022.

Va fi a treia serie de renovări pentru incinta Filarmonicii, inaugurată în 1962, de data aceasta costurile fiind evaluate la 550 de milioane de dolari.

În așteptarea sezonului 2021-2022, Filarmonica va încerca, de asemenea, să ocupe puțin spațiul muzical odată cu revenirea proiectului Bandwagon în primăvara anului 2021.

Acesta presupune mici concerte în format redus în diferite locații în aer liber din oraș pentru a întâlni newyorkezii.

Prima ediție, în această toamnă, s-a bucurat de mare succes, chiar dacă, din cauza pandemiei, locațiile alese nu au fost anunțate, pentru a evita aglomerările.

La sfârșitul lunii septembrie, Metropolitan Opera anunțase deja anularea sezonului său 2020-2021.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău