După mai multe ore de discuții în contradictoriu între opoziție și guvernare, modificarea bugetului de stat a fost votată în prima lectură

  • 10 Septembrie 2020 14:56
După mai multe ore de discuții în contradictoriu între opoziție și guvernare, modificarea bugetului de stat a fost votată în prima lectură

Proiectul de lege privind modificarea bugetului de stat pentru anul 2020 a fost votat în prima lectură de către deputați. După mai multe ore de discuții în contradictoriu între opoziție și guvernare, proiectul de rectificare bugetară a fost adoptat, iar aprobarea documentului în a doua lectură ar putea să aibă loc în ședința de mâine a Parlamentului.

Proiectul de modificare a bugetului de stat pentru acest an prevede că veniturile prognozate vor fi în scădere cu 650 de milioane de lei și se vor cifra la 37, 2 miliarde de lei. Cheltuielile în acest an vor fi de 53, 2 miliarde de lei, iar deficitul bugetar – de 15, 9 miliarde.

Ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța, a declarat în plenul parlamentului că proiectul de rectificare bugetară a fost elaborat împreună cu Fondul Monetar Internațional.

Deputații din opoziție s-au arătat nemulțumiți de noile modificări la buget. Ei susțin că s-au tăiat resurse pentru sănătate și agricultură, dar s-a majorat bugetul pentru Procuratură.

Deputatul PAS, Radu Marian, susține că bugetul pentru sănătate, în criză sanitară, este micșorat cu 500 de milioane de lei, afirmație respinsă de Ministrul Finanțelor care a spus că banii vor fi folosiți anul viitor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău