După Lituania, și Polonia acuză Belarusul că trimite migranți peste graniță

  • 06 August 2021 09:19
După Lituania, și Polonia acuză Belarusul că trimite migranți peste graniță

Polonia a acuzat joi Belarusul că trimite un număr tot mai mare de migranți ilegali să-i treacă granița, ca represalii după decizia Varșoviei de a-i oferi refugiu unei atlete belaruse ce a refuzat să se întoarcă în țara ei după Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Minskul ''desfășoară un război hibrid împotriva UE cu ajutorul migranților ilegali'', a declarat viceministrul de interne polonez, Maciej Wasik. ''Am observat în ultimele zile o creștere (a numărului migranților), o considerăm o reacție față de acordare azilului atletei belaruse'' Cristina Țimanuskaia, a mai spus oficialul citat. Poliția de frontieră poloneză a anunțat miercuri reținerea a 62 de migranți, majoritatea irakieni, la granița cu Belarus, scrie Agerpres.

Confruntată la rândul ei cu un val de migranți în același ''război hibrid'' dus de președintele belarus Aleksandr Lukașenko drept represalii față de sancțiunile europene, Lituania a anunțat că migranții care încearcă să pătrundă în țară vor fi respinși, după ce de la începutul anului peste 4.000 de migranți i-au trecut granița venind dinspre Belarus.

Între timp, în urma presiunilor internaționale, Irakul a suspendat zborurile către Belarus, după ce UE a reclamat faptul că irakieni zboară de la Bagdad la Minsk pentru a pleca mai departe către Lituania.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău