După Dodon, și un membru al Guvernului îl felicită pe Krasnoselski cu victoria în „alegerile” din Transnistria

  • 12 Decembrie 2016 22:24
După Dodon, și un membru al Guvernului îl felicită pe Krasnoselski cu victoria în „alegerile” din Transnistria Sursa: Gagauzinfo.MD

Bașkanul (guvernatorul) regiunii autonome Găgăuzia, Irina Vlah, care este membru din oficiu al Guvernului de la Chișinău, i-a adresat lui Vadim Krasnoselski un mesaj de felicitare cu ocazia victoriei acestuia în așa-zisele „alegeri prezidențiale” din Transnistria.

Gestul Irinei Vlah urmează unui mesaj similar, publicat pe Facebook, de președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Șefa administrației de la Comrat (centrul administrativ al Găgăuziei – n.red.) îi adresează fostului deja președinte al legislativului separatist din Transnistria „sincere felicitări”, menționând că victoria lui convingătoare „demonstrează un înalt grad de încredere din partea alegătorilor și recunoașterea meritelor de care ați dat dovadă în funcțiile de răspundere pe care le-ați deținut anterior”, transmite portalul Gagauzinfo.MD

De asemenea, ea se arată convinsă că accederea lui Krasnoselski în poziția de lider al administrației de la Tiraspol va impulsiona „relațiile bilaterale” dintre Găgăuzia și Transnistria, în domeniul politic, economic și cel umanitar.

După ce Comisia electorală de la Tiraspol a confirmat victoria sa în așa-zisul scrutin prezidențial din stânga Nistrului, Vadim Krasnoselski a primit fără întârziere legitimația de „președinte” al nerecunoscutei republici moldovenești nistrene.

Amintim că Irina Vlah a fost aleasă bașkan al Găgăuziei pe 22 aprilie 2015, cu sprijinul politic al Partidului Socialiștilor condus de Igor Dodon și beneficiind de sprijinul exclusiv al mass-media din Federația Rusă, deosebit de influentă în regiunea găgăuză din sudul Republicii Moldova.

La fel ca și Igor Dodon, ea a făcut carieră de deputat ca membru al Partidului Comuniștilor, pe care însă l-a abandonat în prima ședință a Parlamentului ales în noiembrie 2014. 

Aleasă în funcția de bașkan, Irina Vlah declara că va încerca să restabilească o relație normală cu autoritățile de la Chișinău, punctând că majoritatea locuitorilor regiunii își dorește relații bune cu Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:4,63 m/s
Fri
14
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău