După descinderi cu 500 de polițiști și arestarea unor angajați, cel mai mare ziar pro-democrație din Hong Kong și-a anunțat închiderea

  • 23 Iunie 2021 11:46
După descinderi cu 500 de polițiști și arestarea unor angajați, cel mai mare ziar pro-democrație din Hong Kong și-a anunțat închiderea

Cea mai importantă publicație pro-democrație din Hong Kong, Apple Daily, a anunțat că se închide, după un asalt fără precedent al autorităților, care au acuzat pe jurnaliștii că ar fi încălcat controversata lege a securității naționale a orașului.

Birourile publicației au fost vizate săptămâna trecută de un val de percheziții, la care au participat peste 500 de polițiști. Activele companiei, în valoare de 18 milioane de dolari americani, au fost sechestrate. Poliția l-a reținut pe redactorul șef, dar și pe alte cinci persoane din conducere, relatează BBC, potrivit DIGI24.ro.

Publicația este cunoscută pentru că, în mod constant, lansa critici la adresa conducerilor din Hong Kong și China.

Fondatorul publicației, Jimmy Lai, este deja în închisoare pentru o serie de acuzații.

Apple Daily anunțase anterior că urmează să decidă dacă se închide sau va apărea în continuare după o ședință care urma să aibă vineri, însă anunțul a venit cu două zile mai devreme.

De asemenea, ziarul a precizat că mai dispunea de fonduri care să asigure timp de „câteva săptămâni” funcționarea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău