După dejucarea atacului din orașul Hagen, Armin Laschet s-a pronunțat din nou în favoarea deportării așa-numitelor persoane periculoase

  • 18 Septembrie 2021 13:10
După dejucarea atacului din orașul Hagen, Armin Laschet s-a pronunțat din nou în favoarea deportării așa-numitelor persoane periculoase

După dejucarea unui posibil atac asupra unei sinagogi din orașul Hagen, din vestul Germaniei, candidatul conservator la postul de cancelar Armin Laschet s-a pronunțat din nou în favoarea deportării așa-numitelor persoane periculoase, relatează sâmbătă dpa, potrivit Agerpres.

În plus, candidatul la șefia guvernului federal își dorește "interdicții asupra organizațiilor și asociațiilor anticonstituționale, asupra simbolurilor urii și terorii, interdicții de intrare și de ședere, expulzări și deportări, cât de mult va fi posibil", a declarat Laschet pentru ediția de sâmbătă a ziarului Bild.

Rivala sa din partidul Verzilor, Annalena Baerbock, a declarat pentru ziar că nu există "justificare, toleranță sau scuză pentru antisemitism, indiferent că provine de la dreapta, din centrul societății sau este motivat de islamism". Principalele amenințări vor trebui monitorizate în permanență, a spus ea.

În cazul amenințării de la Hagen, un sirian de 16 ani a fost reținut după o decizie a unui judecător de vineri seară. El este suspectat de pregătirea unei acțiuni de violență, potrivit parchetului din Dusseldorf.

Tânărul, care a fost arestat joi, se spune că a infirmat planurile pentru un atac în timpul interogatoriului. Avocatul său, care se aștepta să fie eliberat, a anunțat că va cere o revizuire a deciziei de plasare în detenție și o inspecție a dosarelor.

Potrivit unei informații din cercurile de securitate, motivul decisiv pentru arestarea adolescentului de 16 ani a fost o discuție cu un suspect de terorism din cadrul Stat Islamic prin serviciul de mesagerie Telegram. Pontul privind plănuirea atacului ar fi venit de la un serviciu de informații străin, notează dpa.AG

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
-2,91
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:0,45 m/s
Wed
-1
Thu
0
Fri
3
Sat
0
Sun
2

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău