După declarațiile ambasadorului Marii Britanii referitor că nu primit nicio cerere de la Interpol în privința lui Cavcaliuc sau Platon, PCCOCS vine cu explicații

  • 19 Ianuarie 2022 11:06
După declarațiile ambasadorului Marii Britanii referitor că nu primit nicio cerere de la Interpol în privința lui Cavcaliuc sau Platon, PCCOCS vine cu explicații

PCCOCS comunică că Biroul Interpol de la Lyon (Franța), în luna decembrie 2021, a acceptat solicitarea Biroului Interpol de la Chișinău de a-l anunța în căutare internațională pe Gheorghe Cavcaliuc, pentru arestare și extrădare.

Ulterior, la 17 ianuarie 2022, Procuratura a fost informată, prin intermediul Biroului Interpol de la Chișinău, referitor la blocarea căutării învinuitului, fiind invocat articolul 3 al Constituției Interpol.
 
Ținând cont de această situație și având în vedere acțiunile de urmărire penală planificate în cadrul cauzelor penale, a fost formulată și remisă o cerere către autoritățile din Marea Britanie, unde printre alte acțiuni necesare dispunerii unei soluții obiective pe caz, a fost solicitată înaintarea acuzării lui Gheorghe Cavcaliuc.
 
Rezultatul acțiunilor solicitate, după recepționarea materialelor acumulate de către autoritățile britanice, vor fi examinate în coroborare cu probele din cadrul dosarului respectiv, se arată în comunicat.
 
Aminitm că ambasadorul britanic la Chișinău, Steven Fisher a declarat că Marea Britanie n-a primit nicio cerere din partea Interpol în privința cetățenilor Republicii Moldova, Veaceslav Platon și Gheorghe Cavcaliuc. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău