În urma consultărilor cu toate fracțiunile parlamentare, Igor Dodon declară că va veni cu o poziție oficială după ce va discuta cu socialiștii

  • 13 Noiembrie 2019 13:55
În urma consultărilor cu toate fracțiunile parlamentare, Igor Dodon declară că va veni cu o poziție oficială după ce va discuta cu socialiștii

Președintele Igor Dodon spune că va face tot posibilul pentru evita alegerile parlamentare anticipate. După negocierile pe care le-a avut cu partidele parlamentare, Igor Dodon a declarat că așteaptă să vadă care este reacția socialiștilor la propunerea blocului ACUM și mai apoi va veni cu o poziție și din partea Președinției.

Vedem care este reacția oficială a socialiștilor și apoi voi veni cu o poziție din partea președintelui. Avem timp. În trei luni de zile trebuie să vin cu inițiativa de cel puțin două ori de a înainta la un candidat la funcția de prim-ministru”, a menționat președintele.

Igor Dodon a acuzat blocul ACUM că și-ar dori, cel mai probabil, alegeri anticipate sau ar vrea să ajungă în opoziție pentru a avea mai multă experiență politică.

Pentru tot ce se întâmplă în țară la această etapă este responsabil Guvernul în exercițiu al Maiei Sandu și personal Maia Sandu. Vor răspunde în fața legii cei care încercă să creeze intenționat situații de criză”, a declarat șeful statului.

Igor Dodon le-a mai spus jurnaliștilor că nu a vorbit cu Maia Sandu după ce a primit vot de neîncredere.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău