După aproape trei ore de dezbateri, CMC nu a luat o decizie privind apa potabilă în școli

  • 29 Iulie 2021 18:10
După aproape trei ore de dezbateri, CMC nu a luat o decizie privind apa potabilă în școli

Consilierii municipali din Chișinău au dezbătut astăzi timp de aproape trei ore, fără să ajungă la un numitor comun, un proiect propus de fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate care prevede asigurarea elevilor din clasele primare cu apă potabilă la școală. Aleșii locali nu s-au putut înțelege în privința modalității de implementare, nici a termenului de lansare a proiectului, transmite IPN.

Dumitru Ivanov, consilier municipal din partea PAS, care a prezentat proiectul, a propus copiii să fie asigurați cu apă potabilă de la coolere. Costul proiectului se estimează la 4 milioane de lei, bani prevăzuți în bugetul municipal.

Valeri Klimenko, consilier municipal din partea Partidului Șor, a pledat pentru filtre de apă, spunând că această modalitate ar costa mai ieftin.

Și Silvia Grigorieva, consilier municipal din partea Partidului Socialiștilor, a insistat pe ideea ca în toate instituțiile de învățământ să fie instalate filtre pentru apa care vine la robinet.

Totodată CMC, a spus că susține proiectul, dar acesta nu poate fi implementat de la 1 septembrie, așa cum propun autorii, întrucât până la 15 august angajații serviciilor municipale se află în concediu anual de odihnă și nu rămâne suficient timp pentru pregătirile necesare.

Ședința Consiliului municipal Chișinău va continua mâine, 30 iulie, cu începere de la ora 10.00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău