După 1,5 ani de pandemie, autoritățile vor să reglementeze concediul forțat al părinților pe durata suspendării procesului educațional

  • 29 Septembrie 2021 10:28
După 1,5 ani de pandemie, autoritățile vor să reglementeze concediul forțat al părinților pe durata suspendării procesului educațional

Codul muncii ar putea fi completat cu noi prevederi privind desfășurarea activității în timpul pandemiei sau a situațiilor excepționale. Autoritățile au anunțat, recent, inițierea elaborării unui proiect de lege în acest sens, transmite Bizlaw.md.

Mai exact, potrivit sursei citate, autoritățile vor să reglementeze procedura de acordare a:

zilelor libere în situații excepționale;
zilelor libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, pe toată durata suspendării, în mod forțat, a procesului educațional în cazul condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme ce au ca efect suspendarea procesului educațional în cadrul instituțiilor de învățământ.
Autorii inițiativei spun că noile reguli vor fi elaborate pentru a asigura gestionarea într-un mod mai flexibil de către angajatori a resurselor umane în perioada reducerii activităților economice care se datorează unor situații excepționale.

În același timp, o altă inițiativă legislativă anunțată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale vizează mecanismulde acordare a ajutorului salariaților cu regim de activitate redusă. În acest sens urmează să fie elaborată o hotărâre de Guvern.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău