Dumitru Svetușchin a câștigat turneul internațional de șah „Ștefan cel Mare și Sfânt”

  • 31 Iulie 2018 08:20
Dumitru Svetușchin a câștigat turneul internațional de șah „Ștefan cel Mare și Sfânt”

Marele maestru internațional a câștigat în weekend turneul internațional de șah „Ștefan cel Mare și Sfânt”, care s-a desfășurat în premieră la Chișinău la inițiativa federației naționale de profil, relatează MOLDPRES.

El a intrat în posesia primei principale, oferită de organizatori – 6 mii de lei - după ce a obținut primul loc cu rezultatul 8 puncte din 9 posibile (7 victorii și 2 remize). Astfel, sportivul a confirmat ELO-ul său cel mai înalt printre participanți la startul turneului – 2576 puncte. Locul doi i-a revenit lui Jegor Laschin, care a acumulat 7,5 puncte, iar pe poziția a treia s-a situat Andrei Macovei cu 7 puncte adunate. Ei au fost remunerați de organizatori cu 4500 și, respectiv, 3300 de lei.

Surprinzător poziția a cincea din clasament i-a revenit maestrului internațional Ruslan Soltanici, care pornea la startul turneului, conform ELO-ului său (2386 puncte) de pe poziția a doua. El a acumulat, ca și ocupantul locului patru, Ivan Schițco, 6,5 puncte. „Am comis o gafă în runda a doua a turneului, care s-a răsfrânt asupra poziției finale din clasament. Competiția a relevat și unele lacune în pregătirea mea. În timpul rămas până la participarea, peste câteva zile, la un turneu din România, sper să le lichidez”, a declarat pentru mass-media la finele turneului maestrul internațional.

Competiția a reunit 61 de participanți din Republica Moldova, România și Rusia. „A fost un turneu util. Este necesar de a organiza mai des asemenea turnee”, a declarat astăzi pentru agenție antrenorul emerit Ion Solonari.

Fondul total de premiere, asigurat de federația națională de profil, a fost egal cu 26.700 de lei. Prime au mai fost înmânate și celor mai buni veterani, juniori, șahiste. Dumitru Svetușchin este al treilea șahist ca valoare în Republica Moldova după marii maeștri internaționali Viorel Bologan și Viorel Iordăchescu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău