Dumitru Alaiba propune introducerea unui "plafon" la comisioanele percepute la efectuarea plăților cu cardul bancar pentru întreprinderile mici și mijlocii

  • 03 Iunie 2022 14:24
Dumitru Alaiba propune introducerea unui

Deputatul partidului "Acțiune și solidaritate" (PAS) Dumitru Alaiba a înaintat o inițiativă legislativă referitoare la introducerea unui "plafon" la comisioanele percepute la efectuarea plăților cu cardul bancar pentru întreprinderile mici și mijlocii. Potrivit Infotag, el a vorbit despre acest lucru la un briefing, vineri.

"În prezent, la plata cu cardul se percepe un comision de 2-3%. Acest lucru împiedică eforturile noastre de a promova plățile fără numerar și reprezintă în primul rând o problemă pentru întreprinderile mici și mijlocii. Vom limita aceste comisioane pentru întreprinderile mici și mijlocii la 0,5% sau la cel mult cinci lei", a promis deputatul.

El a remarcat că, potrivit BNM, doar în ultimii patru ani (din 2017 până în 2021) volumul tranzacțiilor cu cardurile bancare a crescut de patru ori - de la 8,8 miliarde lei până la 32 miliarde lei, dar n-a existat nicio ajustare a comisionului. Prin urmare, Alaiba consideră că este necesar să se intervină.

"Inițiativa noastră va ajuta întreprinderile mici și mijlocii să economisească o sumă semnificativă de bani pentru a-și dezvolta afacerea", a apreciat deputatul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău