Dumitru Alaiba propune audierea prin skype a lui Vlad Plahotniuc și Ilan Șor în privința fraudei bancare

  • 10 Septembrie 2019 12:19
Dumitru Alaiba propune audierea prin skype a lui Vlad Plahotniuc și Ilan Șor în privința fraudei bancare

Deputatul Dumitru Alaiba, care este și membru al Comisiei pentru investigarea fraudei bancare, propune ca fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, și președintele Partidului Șor, Ilna șor, să fie auduați prin skype.

Dumitru Alaiba a menționat, într-un mesaj pe Facebook, că ei trebuie să fie audiați în mod obligatoriu. „Știu că sunt fugiți din țară și nu sper să revină de dragul audierilor. Dar noroc de tehnologiile secolului 21. Putem și prin skype, la urmea urmei. Este important să îi audiem și pe ei. Sunt sigur că au multe de povestit, iar noi avem foarte multe întrebări anume la ei. Declarațiile lor trebuie să figureze în raport. Dacă, se cred cumva nevinovați, asta este o ocazie să ofere o explicație care va figura, într-un fel sau altul, într-un raport oficial”, a declarat deputatul. 

De asemenea, Dumitru Alaiba i-a îndemnat pe Vlad Plahotniuc și Ilan Șor să ia legătură cu președintele comisiei pentru a stabili o zi și o oră pentru audieri. „Noi suntem ocupați, dar pentru asta timp găsim. Agenda lor, presupun, e ceva mai liberă”, a adăugat Alaiba. 

Menționăm că Ilan Șor a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare într-un dosar de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari. După instituirea noului Guvern la Chișinău, Ilan Șor a dispărut din spațiul public, iar acum este dat în căutare. De asemenea, Vlad Plahotniuc nu se află în țară și a afirmat că nu revine din cauza că nu se află în siguranță. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău