Dumitru Alaiba, pentru presa din România: Avem investitori români practic în fiecare sector al economiei, cu circa 2000 de companii prezente

  • 04 Aprilie 12:26
Dumitru Alaiba, pentru presa din România: Avem investitori români practic în fiecare sector al economiei, cu circa 2000 de companii prezente

„România este investitorul numărul unu în Republica Moldova și chiar ne mândrim cu acest lucru. Avem investitori români practic în fiecare sector al economiei, cu circa 2000 de companii prezente”, a declarat ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, într-un interviu acordat G4Media, transmite Radio Chișinău.

Dumitru Alaiba a menționat domeniile de activitate în care sunt prezenți investitori din România. 

„Vorbim de IT, logistică, sistemul bancar, sistemul financiar în general, servicii poștale, curierat, agricultură și multe alte domenii. Chiar recent, în Călărași, avem o nouă investiție Teraplast care s-a extins în Republica Moldova cu intenția de a face afaceri inclusiv în Ucraina, să folosească Republica Moldova ca o bază, ca o platformă pentru reconstrucția Ucrainei”, a spus Dumitru Alaiba în interviu.

Ministrul a punctat că forța de muncă din Republica Moldova este calificată și poate face față cerințelor unui investitor.

„Noi avem o bază de forță de muncă calificată și asta este ceea ce putem oferi în afară de acele facilități care le elaborăm și care sunt disponibile deja”, a conchis Dumitru Alaiba.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău