Dumitru Alaiba: La fel ca scumpirile, nici ieftinirea prețului la carburanți nu e “din cauza guvernării”

  • 02 Iulie 09:24
Dumitru Alaiba: La fel ca scumpirile, nici ieftinirea prețului la carburanți nu e “din cauza guvernării”

Ieftinirea prețului la carburanți din ultimele zile nu se datorează actualei guvernări, la fel și scumpirile, susține deputatul PAS Dumitru Alaiba, președinte al comisiei parlamentare pentru buget, economie și finanțe.

Evoluția prețurilor mondiale la resursele energetice depinde de mulți factori, dar printre acești mulți factori, vă asigur, nu sunt nici PAS, nici Maia Sandu”, a scris deputatul într-un comentariu pe Facebook.

Totodată, Dumitru Alaiba își exprimă speranța că pe bursele internaționale se va menține această tendință și că războiul dus de Rusia în Ucraina care a perturbat situația de pe aceste piețe se va sfârși corect, adică cu victoria țării vecine:

(...) Și că acest război din Ucraina care a dat foarte multe lucruri peste cap, se va sfârși corect. Nu pur și simplu “se va sfârși”, ci anume se va sfârși așa cum trebuie să se sfârșească. Cu victoria Ucrainei. Anume asta e în interesul de termen lung al lumii libere, din care facem și noi parte. Și vom continua să facem parte”.

Carburanții continuă să se ieftinească ușor în aceste zile. Potrivit prețurilor plafon afișate de ANRE pentru zilele de sâmbătă, duminică și luni (2 – 4 iulie), un litru de motorină se ieftinește cu 35 de bani și va costa 31 de lei și 58 de bani. Benzina standard poate fi comercializată la pompă cu cel mult 32 de lei și 83 de bani, cu 9 bani mai puțin decît până acum.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:3,09 m/s
Fri
23
Sat
25
Sun
26
Mon
25
Tue
26
Arhivă Radio Chișinău