Duminică, vizitatorii „Orășelului Sănătății” din Valea Morilor vor putea beneficia de consultație cardiologică gratuită

  • 01 Octombrie 2017 10:01
Duminică, vizitatorii „Orășelului Sănătății” din Valea Morilor vor putea beneficia de consultație cardiologică gratuită

Cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, duminică, în parcul "Valea Morilor" din Capitală va fi amenajat "Orășelul sănătății", iar vizitatorii vor putea beneficia de consultații gratuite din partea medicilor cardiologi din Moldova.

Surse din cadrul Centrului de Sănătate Publică al municipiului Chișinău au relatat pentru INFOTAG că "scopul evenimentului este de a spori gradul de conștientizare a oamenilor cu privire la importanța unui mod de viață sănătos și a exercițiilor fizice pentru a avea o inimă sănătoasă".

"Cardiologii vor prezenta informații actuale despre factorii de risc și despre metodele de tratament al bolilor de inimă, precum și despre schimbările necesare în viața de zi cu zi pentru menținerea sănătății. În Moldova se menține un nivel destul de înalt al deceselor cauzate de maladiile sistemului cardiovascular. În anul 2016 rata deceselor era de 617 cazuri la 100 mii de locuitori. În structura deceselor cauzate de bolile sistemului circulator predomină cardiopatia ischemică (51%), bolile cerebrovasculare (25,8%), infarctul miocardic acut (9,1%), cardiopatia hipertensivă (9,6%)", a spus reprezentanta Centrului, Daniela Turtureanu.

Potrivit ei, oaspeții "Orășelului sănătății" vor putea realiza diverse investigații, printre care se numără și screeningul tensiunii arteriale, aprecierea indicelui masei corporale. Doritorii pot participa la promenda în jurul lacului pentru promovarea unui mod activ și sănătos de viață, iar activitățile se vor desfășura cu genericul "Acționați pentru puterea inimii!".

Participarea la eveniment este gratuită.

Ziua Mondială a Inimii este marcată anual la 29 septembrie, la inițiativa Federației Mondiale a Inimii și este marcată în Moldova începând cu anul 2000, cu susținerea Institutului național de Cardiologie, a Centrului de Sănătate Publică și a primăriei Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău