Duma de Stat din Rusia cere o anchetă asupra unei posibile implicări externe în presupusa otrăvire a lui Navalnîi

  • 25 August 2020 19:52
Duma de Stat din Rusia cere o anchetă asupra unei posibile implicări externe în presupusa otrăvire a lui Navalnîi

Președintele camerei inferioare a Parlamentului rus, Duma de Stat, a cerut uneia dintre comisiile sale să ancheteze dacă forțe străine sunt în spatele presupusei otrăviri a opozantului Aleksei Navalnîi, într-o tentativă de a alimenta tensiunile din Rusia, relatează Reuters.

"Comisia pentru securitate a Dumei de Stat va primi instrucțiuni să analizeze ce s-a întâmplat pentru a înțelege dacă aceasta a fost o tentativă din partea unor state străine de a afecta sănătatea unui cetățean rus pentru a alimenta tensiunile din interiorul Rusiei, precum și pentru a formula noi acuzații împotriva țării noastre", a mai afirmat într-un comunicat Viaceslav Volodin.

Kremlinul a anunțat anterior în cursul zilei de marți că nu este nevoie pentru moment să se investigheze circumstanțele care au dus la îmbolnăvirea gravă a lui Navalnîi și că diagnosticul inițial al spitalului german privind otrăvirea nu este încă unul concludent.

Medicii de la Spitalul Charité din Berlin au declarat luni că datele clinice indică faptul că politicianul rus de opoziție Aleksei Navalnîi prezintă ''urme de otrăvire''.

''Echipa de medici a examinat pacientul în detaliu după sosirea sa. Constatările clinice indică otrăvirea cu o substanță din grupa de substanțe active numite inhibitori de colinesterază'', a explicat într-un comunicat instituția medicală unde este tratat Navalnîi.

''Otrava specifică nu a fost încă identificată și a fost lansată o nouă analiză de mare anvergură'', continuă comunicatul citat, transmite AGERPRES.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău