Duma de Stat a Rusiei va suspenda deplasările deputaților săi în SUA

  • 09 Octombrie 2019 15:45
Duma de Stat a Rusiei va suspenda deplasările deputaților săi în SUA

Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus) va suspenda deplasările deputaților săi în SUA, a anunțat miercuri Anastasia Kașevarova, consilieră a președintelui Dumei, Viaceslav Volodin, potrivit EFE și RIA Novosti, citate de Agerpres.

'În urma situației care a intervenit în timpul vizitei deputatei Dumei, Inga Iumașeva, în SUA, vor fi suspendate călătoriile membrilor Camerei în Statele Unite ale Americii', a indicat Kașevarova pe aplicația Telegram.

Duminica trecută, deputata rusă a fost reținută și interogată timp de o oră pe aeroportul din New York, unde venise să participe la Dialogul de Fort Ross, un forum de dezbatere ruso-american inaugurat în 2012.

Rusia a depus o notă de protest la Departamentul de Stat al SUA față de tratamentul rezervat deputatei ruse, gest calificat drept 'scandalos și inacceptabil' de către ambasadorul rus în Statele Unite ale Americii, Anatoli Antonov.

'Este o nouă acțiune ostilă împotriva Rusiei și a reprezentanților acesteia, de natură să deterioreze și mai mult climatul relațiilor ruso-americane', a reacționat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău