Duma de Stat a aprobat amendamente care i-ar permite lui Vladimir Putin să rămână președinte după 2024

  • 11 Martie 2020 18:23
Duma de Stat a aprobat amendamente care i-ar permite lui Vladimir Putin să rămână președinte după 2024

Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, a aprobat miercuri un proiect de modificare a Constituției care i-ar putea permite președintelui Vladimir Putin să obțină noi mandate după anul 2024.

Un proiect de lege care prevede modificarea Constituției și care i-ar permite președintelui Vladimir Putin să candideze din nou în 2024 a fost aprobat miercuri de Duma de Stat cu 383 de voturi pentru, niciun vot împotrivă și 43 de abțineri, relatează agenția Reuters, preluat de Mediafax.ro

 

Douăzeci și patru de parlamentari au lipsit de la sesiunea de vot.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie aprobat și de Consiliul Federației, de Curtea Constituțională și în cadrul unui referendum programat în luna aprilie.

 Modificările constituționale i-ar putea permite lui Vladimir Putin să obțină noi mandate de președinte după expirarea celui actual, în anul 2024. Astfel, Vladimir Putin ar putea rămâne președinte al Rusiei până în anul 2036.

Unul dintre liderii opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, a criticat inițiativa, acuzând că Vladimir Putin va încerca să rămână președinte toată viața. În trecut, Vladimir Putin a declarat că nu vrea reinstituirea practicii sovietice a președinților pe viață, dar nu a precizat ce va face după anul 2024, când îi expiră mandatul de președinte.

Opoziția rusă a anunțat că va organiza proteste începând de vineri.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău