Ducii de Cambridge și de Sussex au lansat un serviciu prin SMS dedicat sănătății mintale

  • 10 Mai 2019 11:45
Ducii de Cambridge și de Sussex au lansat un serviciu prin SMS dedicat sănătății mintale

Prințul William și prințul Harry, însoțiți de soțiile lor, Kate și Meghan, au lansat vineri un serviciu telefonic prin SMS, conceput pentru ajutorarea persoanelor care traversează crize de sănătate mintală, informează Reuters,preluat de Agerpres.

Cei doi prinți britanici au fost lăudați în presa internațională pentru faptul că au vorbit în mod public despre propriile lor dificultăți de ordin mintal cu care s-au confruntat după moartea mamei lor, prințesa Diana, decedată în 1997 într-un accident de automobil la Paris, și au făcut din această chestiune una dintre principalele cauze de caritate pe care le susțin.

Noul serviciu prin SMS, denumit "Shout", dorește să asigure sprijin 24 de ore din 24 și șapte zile din șapte persoanelor care trec prin perioade de criză, precum gânduri suicidare, abuzuri, probleme în viața de cuplu, hărțuire și intimidare, prin conectarea lor cu echipe de voluntari bine pregătiți, care îi ajută și le oferă sprijin pe termen lung.

"Suntem incredibil de entuziasmați să lansăm acest serviciu, știind că el are potențialul de a se adresa miilor de persoane vulnerabile în fiecare zi", au declarat cei patru membri ai familiei regale britanice într-un comunicat.

"Noi toți am putut să urmărim de-aproape cum funcționează acest serviciu și suntem încântați de viitorul său. Sperăm că mulți dintre voi veți veni alături de noi în acest proiect pentru a face parte dintr-o inițiativă cu adevărat specială", au adăugat ducii de Cambridge și de Sussex.

Serviciul se adresează în special tinerilor și folosește SMS-uri întrucât acestea reprezintă o metodă de comunicare mai silențioasă și mai intimă, permițând utilizatorilor să îl folosească la școală, în autobuz sau acasă, au precizat creatorii săi. Un raport din 2017 dezvăluia că o optime din totalul copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între cinci și 19 ani din Marea Britanie suferă de cel puțin o afecțiune mintală.

În cadrul evenimentului de lansare a noului serviciu prin SMS, prințul William a apărut într-un mesaj video prin care și-a îndemnat compatrioții să vorbească public despre aceste afecțiuni, în contextul în care serviciul intenționează să își sporească efectivele de voluntari de la 1.000 la 4.000 de persoane.

Aceasta este una dintre primele inițiative la care participă împreună cei patru membri ai familiei regale, care patronează tot împreună și Royal Foundation, fundația lor principală prin intermediul căreia susțin organizații de caritate și care sprijină inclusiv noul serviciu Shout.

Lansarea de vineri intervine într-o perioadă în care în mass-media britanică au abundat speculații despre o presupusă răceală care s-ar fi produs între cei doi duci și soțiile lor, deși nu a existat niciun indiciu public care să ateste existența unor astfel de dezacorduri.

Luni, Meghan, în vârstă de 37 de ani, și prințul Harry, în vârstă de 34 de ani, au sărbătorit nașterea primului lor copil, Archie, alături de prințul William, în vârstă de 37 de ani, și de soția acestuia, Kate, în vârstă de 37 de ani.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău