Drumurile din Nordul republicii rămân blocate

  • 17 Decembrie 2012 19:31
Drumurile din Nordul republicii rămân blocate

Mai multe drumuri din nordul Republicii Moldova rămân blocate, iar cursele auto interurbane și suburbane din această zonă au fost suspendate din cauza condițiilor meteorologice.

Autoritățile locale se plâng că nu au suficientă tehnică, iar în unele cazuri, sunt nevoite să evacueze bolanvii cu săniile trase de cai. 

Zăpezile au blocat mai multe sectoare ale drumurilor naționale și majoritatea drumurilor locale. Până în prezent rămân impracticabile traseele Brest –Briceni-Chișinău-Odesa, în preajma localităților Berlineț, Brătuțenii Noi, Rămăzani; Soroca – Drochia- Costești, în preajama satelor Pârlița și Mărăndeni; Șolcani- Bacșani- Râșcani, din raionul Râșcani. De asemenea sunt blocate drumurile Otaci-Edineț, Ocnița-Ruseni, Bălți-Glodeni, Bălți- Fălești-Sculeni și Rezina-Orhei-Călărași.

Potrivit șefului serviciului de presă al Ministerului Transporturilor, Maria Chitoroagă, pe aceste drumuri rămân blocate mai multe mijloace de transport. 

În același timp, toate cursele auto interurbane și suburbane din nordul țării au fost suspendate din cauza condițiilor meteorologice, la fel ca și 75% dintre cursele din regiunea de sud.

Potrivit președintelui raionului Edineț, Oleg Scutaru, drumul care duce spre Bălți este blocat și la hotarul cu raionul Râșcani rămân blocate câteva automobile.

Acesta a precizat că, din lipsa tehnicii de deszăpezire de capacitate mare, unii bolnavi au fost evacuați din sate și duși la spitale cu săniile trase de cai.

La Ocnița, din cauza drumurilor blocate, locuitorii raionului sunt aprovizionați cu pâine din Ucraina, a declarat președintele raionului, Ion Tomai.
 
La Rezina, 75 de persoane, precum și 8 unități de tehnică de deszăpezire, rămân blocate în drum. Servciul Situații Excepționale le recomandă șoferilor să își amâne călătoriile spre nordul republicii sau să își echipeze corespunzător automobilele. Cei care rămân blocați pe traseele naționale sau drumurile locale sunt rugați să nu-și părăsească mașinile ca să nu pună în dificultate lucrările de dezăpezire. Populația poate apela pentru ajutor la numerele 023-160-191 sau 023-161-496, precum și la
901. 

La procesul de dezăpezire au fost antrenate și mai multe echipe al Armatei Naționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău