Drumarii și serviciile de intervenție au activat fără întrerupere

  • 11 Ianuarie 2017 18:44
Drumarii și serviciile de intervenție au activat fără întrerupere

Ninsori abundente s-au înregistrat miercuri, 11 ianuarie, și în Republica Moldova unde din cauza gerului mai multe școli și grădinițe și-au suspendat programul, iar câteva posturi vamale de la hotarul cu Ucraina a fost închise.

Deși s-a circulat în condiții de iarnă pe drumurile naționale, pe cele locale, în special în regiunea de sud a țării, au existat probleme de circulație. Situația se va normaliza joi, 12 ianuarie, când sunt așteptate izolat ninsori slabe. 

Drumarii și serviciile de intervenție au activat, practic fără întrerupere în cursul zilei, astfel încât niciun traseu național nu a fost blocat, potrivit datelor Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor de la Chișinău.

Pe unele drumuri locale s-a circulat cu dificultate, iar pe câteva porțiuni de drum din raioanele din sudul republicii a fost restricționată circulația. Totodată, căile de acces spre două localități din raionul Taraclia sunt blocate. Echipele de salvatori au efectuat două intervenții de deszăpezire a unor autovehicule, a declarat șefa serviciului de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Liliana Pușcașu.

„La Căușeni au fost deblocate 6 TIR-uri și pe traseul Chișinău-Bender au fost deblocate două autoturisme.”

Totodată, 9 școli și 25 de grădinițe din 11 raioane din sudul și centrul Republicii Moldova și-au sistat activitatea astăzi, iar peste 1400 de copii nu au putut fi transportați spre școlile de circumscripție.

De asemenea, câteva posturi vamale de la hotarul estic al Republicii Moldova au fost închise, iar o cursă aeriană de pe ruta Chișinău-București a fost anulată.

Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, mâine va mai ninge în zonele centrală și de nord ale Republicii Moldova, dar precipitațiile vor scădea în intensitate. Persoanele care rămân blocate pe drumuri pot să apeleze al numărul de telefon 0-22- 74-89-61.

Șoferii sunt sfătuiți să adapteze permanent viteza automobilelor la condițiile de drum, să folosească sistemul de iluminare-avertizare pe toate categoriile de drumuri, să evite activitățile obositoare, cum ar fi împinsul mașinii sau mersul în zăpadă adâncă, pentru prevenirea hipotermiei și acutizării bolilor cardiace și să-și doteze mașinile cu  lanțuri pentru zăpadă, lopată, răzuitoare, cablu de remorcare, combustibil de rezervă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,63 m/s
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău