DRRM susține în continuare tinerii din Republica Moldova

  • 07 Iulie 2022 08:38
DRRM susține în continuare tinerii din Republica Moldova

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României susține în continuare tinerii din Republica Moldova. În urma unui concurs de proiecte dedicat comunităților din Republica Moldova, beneficiarii vor avea acces la diverse resurse de instruire, vor participa la traininguri cu specialiști din România și va fi creată o platformă de consolidare a organizațiilor de tineret, se arată într-un material realizat de TVR Moldova.

Potrivit sursei citate, proiectul este implementat de către Federația Tinerilor Basarabeni din România și se desfășoară în perioada mai-septembrie.

CONSTANTIN DIDENCO, vice-președintele Federației Tinerilor Basarabeni: „În perioada iulie-august vom susține organizațiile de tineret din  Republica Moldova prin materiale promoționale. Și a treia etapă este  lansarea unei platforme de care vor putea beneficia tinerii. Aici vor  avea acces la traininguri, traineri din România și alte posibilități”.

Proiectul susținut de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova  din cadrul Guvernului României este finanțat cu 50 de mii de roni.  Federația Tinerilor Basarabeni are și noutăți în ceea ce privește  admiterea absolvenților basarabeni la universitățile din România.

CRISTIN MURAFA, președintele Federației Tinerilor Basarabeni: „Bursa de studii pentru tinerii din Republica Moldova a fost majorată de  la 65 de euro cât era la licență până la nivelul bursei sociale de la  universitatea la care aplică. Dacă la o universitate, bursa socială este  de 600 de lei românești, atunci bursa de studii pentru cetățenii din  Republica Moldova este de 600 de lei. Dacă este mai mare, atunci bursa  este mai mare”.

Joi ,7 iulie, pe Aleea Clasicilor din Chișinău, se va desfășura Târgul  Universităților din România, unde absolvenții de liceu pot afla toate  detaliile legate de admitere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău