DRRM din cadrul Guvernului României a premiat elevii olimpici la limba română și istorie din R. Moldova

  • 08 Iunie 2022 11:05
DRRM din cadrul Guvernului României a premiat elevii olimpici la limba română și istorie din R. Moldova

78 de elevi de la școlile și liceele din țara noastră care au obținut rezultate remarcabile la Olimpiadele Republicane de Limba și literatura română și Istoria românilor și universală din acest an au fost premiați astăzi de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României.  

Elevii au fost recompensați pentru munca asiduă pe care au depus-o pentru a obține rezultate bune la olimpiade. Ei s-au bucurat de cadourile oferite de DRRM în semn de recunoaștere a talentelor și performanțelor acestora, dar mai ales a parcursului lor intelectual deosebit, fiind ghidați cu măiestrie de profesorii lor. Printre cadouri se numără: tablete, E-book-uri reader, boxe portabile, cărți oferite cu sprijinul Institutului Cultural Român, rucsacuri, pixuri, carnețele și odorizante personalizate.

„Astăzi celebrăm excelența în educație. Limba și istoria constituie pilonii fundamentali ai oricărei națiuni. Comunitatea lingvistică și istorică ce ne unește a făcut posibilă desfășurarea acestei frumoase festivități de celebrare a rezultatelor elevilor pasionați de limba și literatura română și de istorie. Suntem recunoscători Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din România pentru inițiativa de a premia elevii olimpici, ceremonia de astăzi confirmând rezultatele cooperării ambelor țări în domeniul educației, culturii și nu numai. Folosesc acest prilej pentru a mulțumi Guvernului României pentru întregul suport acordat domeniului educației și cercetării din Republica Moldova în ultimele trei decenii”.

Adrian Dupu, secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din România, i-a felicitat pe toți cei prezenți pentru prestație și performanțe, subliniind: „De ce premiem elevii pentru rezultatele la Limba română și la Istoria românilor? Pentru că pe lângă cultură, tradiție și credința în Dumnezeu, sunt lucruri care ne unesc, pe cei de pe ambele maluri ale Prutului. Fără limba și istoria noastră nu știu ce am fi. Voi ați făcut performanță în a cunoaște istoria, ați învățat din asta și puteți să-i învățați și pe ceilalți. Vrem să vă încurajăm. De aceea, am decis să vă arătăm recunoștința noastră, a Guvernului României, pentru ceea ce faceți, pentru rezultatele voastre”.

În cadrul evenimentului festiv a avut loc un moment artistic memorabil susținut de celebrii actori Maia Morgenstern, Daniela Nane și George Custură.

„Pentru nimic în lume nu aș fi ratat acest eveniment. Sunteți tineri, frumoși, deștepți, încrezători. Este sărbătoarea voastră, meritați toate aplauzele și toate felicitările din lume. Vă felicit pentru tot efortul pe care l-ați depus. Știu că ați renunțat la o grămadă de tentații și ați ales să studiați, iar acest efort va avea ecou în timp”, le-a spus elevilor celebra actriță Maia Morgenstern.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău