Dronele ucrainene țintesc fabricile rusești de alcool

  • 22 Octombrie 11:30
Dronele ucrainene țintesc fabricile rusești de alcool

Atacurile dronelor ucrainene din timpul nopții au provocat o explozie și un incendiu la o uzină de etanol și au avariat alte două întreprinderi producătoare de alcool din Rusia, au declarat marți oficiali ruși, relatează Reuters, citată de News.ro.

O explozie a zguduit uzina biochimică Biohim din regiunea Tambov din Rusia, provocând un incendiu de scurtă durată, a declarat guvernatorul Maksim Egorov, pe aplicația de mesagerie Telegram.

Potrivit informațiilor preliminare, nu există victime”, a precizat Egorov .

Ministerul rus al Apărării a declarat că unitățile sale de apărare aeriană au distrus un total de 18 drone ucrainene, dar nu a menționat Tambov în enumerarea sa.

Uzina Biohim din regiunea Tambov, la aproximativ 450 km sud-est de Moscova, este unul dintre cei mai vechi producători ruși de „produse de importanță strategică pentru stat”, în principal etanol, conform site-ului web al companiei.

Pe de altă parte, guvernatorul regiunii Tula, care se învecinează la nord cu Moscova, a declarat marți că un atac cu drone ucrainene a avariat două distilerii, în orașul Efremov și în satul Lujkovski. Nu au existat răniți, a declarat guvernatorul din Tula, Dmitri Miliaev, adăugând că situația este „sub control”. Nu a fost imediat clar cât de ample au fost atacurile, iar Miliaev nu a dat alte detalii.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Sat
11
Sun
11
Arhivă Radio Chișinău