Dronele rusești au lovit din nou portul Ismail, dar și alte locații din Harkov, Ochakov și alte teritorii ale Ucrainei

  • 12 Octombrie 2023 09:48
Dronele rusești au lovit din nou portul Ismail, dar și alte locații din Harkov, Ochakov și alte teritorii ale Ucrainei

În noaptea de 12 octombrie, trupele ruse au continuat să lanseze o serie de atacuri aeriene asupra unor ținte de pe teritoriul ucrainean. În acest fel, hărțile interactive din mai multe regiuni ale Ucrainei “s-au înroșit”, iar alarmele aeriene au sunat pentru câteva ore din noapte și dimineața devreme, scrie defenseromania.ro.

Încă o dată, dronele rusești au lovit orașul-port Ismail de la Dunăre. Martori oculari au confirmat atacul asupra unor depozite, pe care partea rusă le-a considerat ca fiind folosite de militarii ucraineni în calitate de centre logistice. În total, cel puțin trei explozii au fost semnalate la obiective din localitatea Izmail.

Există, de asemenea, rapoarte despre o serie de explozii produse în Regiunea Nikolaev. Dronele de atac rusești au provocat incendii la infrastructura Forțelor Navale ale Ucrainei din Ochakov.

În plus, au fost efectuate lovituri asupra unor instalații logistice din Regiunea Cherkasy, unde au fost transbordate mărfuri și echipamente militare.

Unul dintre atacuri a vizat și o instalație industrială și mai multe depozite situate la periferia orașului Harkov. Este vorba despre o instalație în care s-a realizat producerea și restaurarea de echipamente militare. În hangarele întreprinderii se aflau stocate atât echipamente pregătite pentru livrarea către trupele ucrainene, cât și componente pentru noua producție. Reprezentantul Kievului în Harkov, Terekhov, a confirmat atacul dronelor rusești, precizând că la fața locului a izbucnit un incendiu puternic.

Comentariul autorului: Autoritățile ucrainene au anunțat deja că, în cursul nopții, militarii ruși au întrebuințat 33 de drone kamikaze de tip Shahed-131/136 pentru atacurile de pe teritoriul Ucrainei. Dintre acestea, 28 de drone au fost doborâte de către forțele ucrainene.

Deși reprezentanții ucraineni se așteptau la o intensificare a atacurilor cu drone rusești de proveniență iraniană, deocamdată, aceasta nu s-a produs. Loviturile continuă cu folosirea câtorva zeci de drone pe zi, cu pauze intermitente de una sau două zile.

Este posibil însă ca, în perioada următoare, partea rusă să înceapă din nou distrugerea unor facilități energetice ucrainene, având în vedere debutul sezonului rece. În aceste condiții, probabil că și intensitatea atacurilor va crește. Mai ales că, experiențele din ultimele luni au dovedit faptul că, cu cât sunt întrebuințate mai multe drone pe timpul atacurilor, cu atât posibilitățile de doborâre a acestora de către apărarea antiaeriană a Ucrainei sunt mai reduse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău